Artikelen over basisscholen

Hoe vind je de juiste basisschool voor jouw kinderen?

De juiste basisschool vinden voor je kinderen is voor veel ouders erg belangrijk. Het kan het zelfvertrouwen en kennis van je kind opbouwen, of afbreken.

Lees meer >>

Op 14 augustus 2018

Give the Gift of Science

Mad Science is op een missie om de fantasie en nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen door ze te voorzien van leuke, interactieve en leerzame programma’s die een duidelijk idee geven van wat wetenschap nu eigenlijk is en wat voor een invloed het heeft op hun dagelijkse leven.

Lees meer >>

Op 5 april 2012

De Regenboog is populairste schoolnaam

Hoe heet de basisschool waar u werkt of waar uw zoon of dochter op zit? Grote kans dat hij De Regenboog heet. Het Jeugdjournaal zocht uit wat de meest voorkomende basisschoolnaam in Nederland is.

Lees meer >>

Op 22 maart 2011

Kids worden kritischer door tv-koks

Kinderen worden steeds kieskeuriger over mama’s kookkunsten. Dit zou komen door de beroemde koks op televisie als Jamie Oliver. Ze zijn zo onder de indruk van de chique gerechten dat ze een eenvoudige spaghetti bolognaise of andere familieklassiekers als saai bestempelen.

Lees meer >>

Op 21 maart 2011

Coaching startende schoolleiders op meerdere fronten effectief

Coaching krijgen van ervaren schoolleiders verkleint de kans op voortijdig vertrek van startende schoolleiders in het primair onderwijs. Starters raken sneller ingewerkt, zijn professioneler en voelen zich gewaardeerd. Coaching is daarom goed voor de onderwijskwaliteit. Bovendien stimuleert het inzetten ervan de professionele cultuur. Deze resultaten blijken uit het onderzoek ‘Coaching voor en ...

Lees meer >>

Op 21 maart 2011