Kids worden kritischer door tv-koks

Kinderen worden steeds kieskeuriger over mama’s kookkunsten. Dit zou komen door de beroemde koks op televisie als Jamie Oliver. Ze zijn zo onder de indruk van de chique gerechten dat ze een eenvoudige spaghetti bolognaise of andere familieklassiekers als saai bestempelen.

Dit blijkt uit een Brits onderzoek. Meer dan duizend kinderen en duizend ouders werden ondervraagd. Meer dan de helft van de jongeren heeft genoeg van mama’s keuken. 52 Procent van de 6 tot 16-jarigen reageert teleurgesteld met het saaie voedsel dat ze thuis krijgen geserveerd.1088096_nico_eating_paella_1

Buitenlands

De jongeren van vandaag lijken ook meer gewend aan pittige en exotische afhaalmaaltijden dan vorige generaties. Velen groeien zelfs op met Chinese, Indiase of Mexicaanse maaltijden.

Fans

74 procent van de jongeren beweert specerijen, kruiden en knoflook in voedsel te ontdekken. Ze zijn duidelijke fans van de tv-koks. Hun programma’s doen het water in de mond lopen bij de kinderen.

Kritisch

Eén op de vijf ouders is van mening dat tv-koks gezinnen weten aan te moedigen om avontuurlijker te koken. Anderzijds krijgt 36 procent van de ouders het gevoel voor een zeer kritisch publiek te koken. En een groot deel van de ouders vreest niet aan de verwachtingen van hun kinderen te voldoen.

Bron: De Telegraaf

Op March 21, 2011