sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Pythagorasstraat 9
    6836 GA Arnhem
  • 026-381 75 34

Basisschool Cosmicus

Basisschool Cosmicus streeft ernaar een natuurlijk kennisbaken, een ontmoetingsschool te zijn, waar op een zorgvuldige wijze met de ander wordt omgesprongen en waar een ieder met respect en vertrouwen wordt behandeld.

Basisschool Cosmicus Arnhem kent een algemeen bijzondere grondslag. Deze grondslag vindt haar oorsprong in de visie dat de Cosmicusleerlingen onderwezen worden tot ambitieuze wereldburgers. Vanuit deze visie streeft de school ernaar een natuurlijk kennisbaken, een ontmoetingsschool te zijn, waar op een zorgvuldige wijze met de ander wordt omgesprongen en waar een ieder met respect en vertrouwen wordt behandeld.

De basisschool heeft de volgende kenmerken: kleinschalig, ambitieus, gedegen, innovatief, leerling-gericht en veilig. Het onderwijsstelsel laat zich niet alleen kenmerken door kennisvergaring, maar ook door leerlingen te stimuleren en te laten groeien op sociaal, emotioneel, creatief en motorisch vlak. Tijdens en buiten de lesuren wordt op diverse manieren aandacht besteedt aan constructief sociaal gedrag, positieve betrokkenheid en een gezonde leefstijl van zowel de leerlingen als de personeelsleden van basisschool Cosmicus.

Algemeen bijzondere basisschool. Kunst, cultuur, wetenschap en techniek, wereldburgerschap, gezonde school, coöperatief leren en ouderbetrokkenheid zijn kenmerken.Basisschool Cosmicus in het kort

Eigen documentatie-centrum:

Nee

Eigen schoolbibliotheek:

Ja

Onderwijsvorm

  • Cosmicus onderwijs

Religie

  • bijzonder neutraal
  • Openbaar

Eigen mediatheek:

Ja

Geen dubbelklassen:

Nee

Overblijfmogelijkheid:

Ja