• Laan 1940-1945 1
    3841 JA Harderwijk
  • Website

Sudburyschool Harderwijk

Sudburyschool Harderwijk biedt onderwijs aan kinderen van 4 t/m 18 jaar die het plezier in leren willen houden of terug krijgen. Deze school heeft een beproefde, maar onconventionele aanpak, gebaseerd op de Sudbury Valley School in Amerika, en valt onder de verzameling ‘Democratische scholen’ die in Nederland sterk in opkomst zijn, omdat zij als enige een werkelijk alternatief voor het reguliere onderwijs bieden. Sudburyschool Harderwijk heeft hierdoor een regionale functie, kinderen reizen soms van grotere afstand voor dit type onderwijs.

Sudburyschool Harderwijk geeft ruimte aan verschillende leerstijlen, talenten en interessegebieden. De kracht van de school zit hem o.a. in de leeftijdsmix, waar kinderen met en van elkaar leren en in de vrije ontwikkeling. Ieder kind is uniek. Ieder kind heeft de mogelijkheden om zich zelfstandig te ontwikkelen, dat is immers een aangeboren eigenschap. Ieder kind, met een hoge of minder hoge intelligentie, met dyslexie, ADHD of wat dan ook, leert omgaan met zijn eigen capaciteiten en zwakheden en leert zijn eigen manieren ontwikkelen om zich staande te houden in de maatschappij.

Sudburyschool Harderwijk daagt kinderen uit tot het nemen van initiatief in een veilige mini maatschappij. Kinderen hebben op deze school een echte verantwoordelijkheid over hun leven en toekomst. Binnen de kaders van de school leren kinderen op natuurlijke wijze om: kritisch te zijn; zichzelf te leren kennen en zich te ontwikkelen; verantwoordelijkheid te nemen en te volharden in het bereiken van hun doelen. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot zelfbewuste, creatieve wereldburgers die op hun eigen manier bijdragen aan de steeds veranderende samenleving.

• Democratisch onderwijs
  • Sudbury onderwijs