• Wijckelerweg 172
    8556 XB Sloten
  • Website

De Klinkert Christelijke Basisschool

CBS De Klinkert in Sloten. "De school voor uw kind".

De Naam
De Friese naam "Klinkert" is de naam van een steensoort, die veel in de bouw en bij bestrating wordt gebruikt. De naam is ontstaan in een periode, dat de openbare en christelijke lagere scholen samen in één gebouw werden ondergebracht.

Basisschool "De Klinkert” is een christelijke school.

De Klinkert is één van de vijftien scholen van Nije Gaast, de stichting voor christelijk en algemeen bijzonder basisonderwijs in Zuidwest Friesland. De werkzaamheden op het terrein van algemene zaken, personeel en middelen worden verricht vanuit het kantoor in Balk.

Cbs De Klinkert telefoonnummer 0514-531480

Op onze school zitten leerlingen uit Sloten , Tjerkgaast en Wijckel. "De Klinkert” is voor plattelandsbegrippen een school van gemiddelde grootte. Op dit moment wordt de school door ongeveer 85 leerlingen bezocht.
De Klinkert is een basisschool, waar alle kinderen mogen zijn zoals ze zijn. Ieder kind is uniek en moet zoveel mogelijk kansen krijgen zijn/haar eigen mogelijkheden te ontwikkelen. Op school willen we samen leren, werken, spelen en groeien. De leerkrachten begeleiden de kinderen met aandacht en zorg zodat ze in toenemende mate zelfstandig hun tocht naar het volwassen zijn kunnen voortzetten.

• Klassikaal onderwijs

• Protestants-Christelijk