• Nieuwstraat 15
    3011 GM Rotterdam

Willibrordschool

De Willibrordschool is een basisschool gelegen in het centrum van Rotterdam.
De kinderen komen zowel uit de wijk als uit andere delen van Rotterdam. De school is hierdoor een mooie afspiegeling van de Rotterdamse samenleving.
Vanaf januari 2009 is onze school de trotse gebruiker van een nieuw gebouw. Dit schoolgebouw biedt ons veel ruimte en mogelijkheden. Zo is elke klas in het bezit van een digitaal schoolbord, hebben we een theater en een groot speelveld op het dak.
Samen met peuterspeelzaal 't Steigertje vormen wij een voorschool. We gebruiken hierbij het programma Ko Totaal.

Er wordt klassikaal onderwijs gegeven met daarbij veel aandacht voor de niveauverschillen binnen een groep. Naast differentiatie bij vakken als rekenen, taal en spelling, nemen woordenschat en coöperatief leren een belangrijke plaats in.

Onder schooltijd zijn er verder regelmatig culturele activiteiten.
Wij hechten veel waarde aan een goed sociaal en pedagogisch klimaat, daarom hebben wij een gedragsprotocol dat voor iedereen die bij de school betrokken is geldt: leerlingen, teamleden en ouders. Wij betrekken ouders ook op andere manieren bij de school, bijvoorbeeld door middel van thema-ochtenden.

• Klassikaal onderwijs

• Rooms-katholiek