“Niet beginnen aan die eerste sigaret”

Een educatieve lezing van 1-2 uur voor leerlingen van groep acht van het basisonderwijs. De nadruk ligt niet op de schadelijke effecten die ontstaan als gevolg van het roken maar op het versterken van de overtuiging: Begin niet aan die eerste sigaret.

De strekking van de lezing is fris en vernieuwend. Geen belerende toon maar leerzaam. De kinderen leren bewust “Nee” zeggen tegen roken.

Een deel uit de lezing: “Niet beginnen aan die eerste sigaret”

Ben je vrolijk of verdrietig? Hoe ontstaat dit gevoel? Hoe verandert het roken van een sigaret je gemoedstoestand? Vanuit de gedragsdriehoek leren kinderen hoe roken een gewoonte wordt. En waarom wordt je zo snel afhankelijk van het stofje nicotine uit tabak; de lichamelijke verslaving.

De informatie en inzichten die de kinderen leren over  het ontstaan van de rookverslaving uit deze lezing zijn ook van toepassing op andere verslavingen zoals alcohol en drugs.

De lezing is gratis en wordt gegeven door Jozef van der Putten. Hij is auteur van het boekje: Begin niet met roken. De lezing kan gecombineerd worden met het niet gaan roken boekje ( € 5,00 per boekje ).

Wilt u een lezing aanvragen vul dan het aanvraagformulier in op de website www.gezondleven-goededoelen.nl

Print| Stuur door
Deze pagina is geprint via basisschool-info.nl