Sudbury School Amersfoort


Sateliet 8 3824 MT Amersfoort

Over Sudbury School Amersfoort

Sudbury School Amersfoort biedt onderwijs aan kinderen van 4 t/m 18 jaar die het plezier in leren willen houden of weer terug krijgen. Deze school heeft een beproefde, maar onconventionele aanpak.

Sudbury school Amersfoort geeft ruimte aan verschillende leerstijlen, talenten en interessegebieden. De kracht van de school zit hem o.a. in de leeftijdsmix, waar kinderen met en van elkaar leren en in de vrije ontwikkeling. Ieder kind is uniek. Ieder kind heeft een aangeboren drijfveer om zich te ontwikkelen en vaardig groot te worden.

Sudbury School Amersfoort daagt kinderen uit tot het nemen van initiatief in een veilige mini-maatschappij. Kinderen hebben op deze school een echte verantwoordelijkheid over hun leven en toekomst. Binnen de kaders van de school leren ze op natuurlijke wijze om: kritisch te zijn; zichzelf te leren kennen en zich te ontwikkelen; verantwoordelijkheid te nemen en te volharden in het bereiken van hun doelen. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot zelfbewuste, creatieve wereldburgers die op hun eigen manier bijdragen aan de steeds veranderende samenleving.

Sudbury School Amersfoort in het kort

Religie

Geen

Onderwijsvorm

Democratisch onderwijs
Individuele ondersteuning
Sudbury onderwijs
Vernieuwend onderwijs
Zelfsturend onderwijs

Overblijfmogelijkheid

Ja

Eigen schoolbibliotheek

Ja

Eigen mediatheek

Ja

Eigen documentatie-centrum

Ja

Team

Onze locatie

Sudbury School Amersfoort


Sateliet 8 3824 MT Amersfoort